• تاریخ انتشار: 17 آذر 1399
یخچال آزمایشگاه

یخچال های آزمایشگاهی

یخچال های آزمایشگاهی با یخچال های استاندارد استفاده شده در منازل یا رستوران ها فرق دارند. زیرا باید کاملاً بهداشتی و مطمئن باشند. یخچال های آزمایشگاهی برای خنک نمودن نمونه ها و یا نگهداری از نمونه ها برای مدت زمان مشخص استفاده می شوند. یخچال های آزمایشگاهی شامل واحدهای برودتی جهت ذخیره سازی پلاسمای خون و سایر فرآورده های خونی، واکسن ها و دیگر تجهیزات پزشکی یا دارویی هستند. نگهداری پلاسمای خون و اجزای آن در یخچال های آزمایشگاهی باعث تازگی و یکپارچگی خون و اجزای آن می شود.

یخچال های آزمایشگاهیویژگی و کاربرد یخچال‌های آزمایشگاهی

یخچال های آزمایشگاهی برای اینکه خطر آلودگی باکتریایی و انفجار مواد فرار را به حداقل برسانند ، باید درجه حرارت ثابت را حفظ کنند. برای دستیابی به این نکته و داشتن درجه دقت بالا، لازم است که یخچال ها مجهز به فن جهت گردش منظم هوا و حفظ دمای یکنواخت در همه ی زمان ها باشند. به هنگام باز شدن درب یخچال، فن از دمیده شدن هوای سرد و ورود هوای بیرون جلوگیری کند. ضمنا شرکت های سازنده، نمایشگر های دیجیتالی را جهت نظارت دقیق تر دما توسط کاربران طراحی نموده اند.

سیستم برودتی یخچال های آزمایشگاهی بدین صورت است که سرد کردن باعث تبخیر مایع سرد کننده به حالت گاز با فشار و دمای کم می شود. کمپرسور با ایجاد اختلاف فشار در سیستم باعث مکش گاز سرد کن به داخل دریچه و سیرکوله شدن در کندانسور می شود. این گاز که به صورت فشرده است، در دمای بالاتر از محیط وارد کندانسور می شود و به مایع تبدیل می گردد. و این مایع از کندانسور وارد لوله ی مویرگی که در واقع مانند نوعی مبدل حرارتی عمل می کند می شود با بیرون آمدن گاز سرد کن و ورود به منطقه ای با فشار کم و با جذب گرما از یخچال و فریزر دوباره به بخار تبدیل می گردد. و این امر باعث خنک شدن محل ذخیره ی نمونه ها می شود و این چرخه همچنان تکرار می شود.

یخچال های آزمایشگاهی چهار نوع مختلف هستند که در ادامه به شرح مختصری در مورد هر نوع پرداخته می شود.

یخچال های ضد انفجار:

این نوع یخچال ها جهت ذخیره مایعات قابل اشتعال و مواد شیمیایی خطرناک ساخته شده اند. تجهیزات الکتریکی این نوع یخچال ها از آتش سوزی ناشی از جرقه در محل ذخیره جلوگیری می کند و در برابر مواد احتراق زا ایمن است.

یخچال و فریزرهای مخصوص بانک خون:

این نوع یخچال ها با کلیه ی قوانین و مقررات استاندارد جهانی مطابقت دارند. قابلیت اطمینان به همراه توانایی نظارت بر دما برای این نوع یخچال ها بسیار مهم است. این نوع یخچال ها همچنین باید محفظه های جداگانه ای برای ذخیره انواع مختلف نمونه ها داشته باشند.

یخچال های کروماتوگرافی:

این نوع یخچال ها برای آزمایش های تحقیقاتی طراحی شده اند. استفاده از یخچال های کروماتوگرافی  در آزمایشگاه هایی که نمونه ها و روش های پزشکی به تنظیمات دقیق دما و پایداری نیاز دارند، بهترین انتخاب می باشد.

یخچال های آزمایشگاهی با رطوبت کم:

این نوع یخچال ها در مراکز تحقیقاتی مورد استفاده قرار می گیرند. که کاربران جهت ذخیره ی بذر های تحقیقاتی و بررسی نتایج تحقیقات خود مدام با این یخچال ها سر و کار دارند. و درب این نوع یخچال ها به طور مکرر توسط کاربران باز و بسته می شود. یکی از ویژگی های مفید این نوع یخچال ها، عملکرد یخ زدایی خودکار است.  در چرخه یخ زدایی خودکار ، کمپرسور خاموش می شود. فن برای از بین بردن یخ زدگی، هوا را روی سیم پیچ ها می کشد. در واقع فن داخلی هوا را در سراسر یخچال و فریزر گردش می دهد تا دما را یکنواخت نگه دارد. در مواردی که محافظت از خشک شدن نمونه ها مهم است. یخچال های آزمایشگاهی با سیستم های یخ زدایی دستی توصیه می شوند.

راهنمای خرید 

هنگام انتخاب یخچال آزمایشگاه ، در نظر گرفتن نیازهای جا و فضای اشغال شده مهم است. چنانچه فضای آزمایشگاه محدود می باشد، می توان یخچال را روی دیوار نصب نمود. برخی از یخچال های آزمایشگاهی به گونه ای طراحی شده اند که در زیر پیشخوان آزمایشگاه قرار می گیرند. طرح های کم مصرف به دلیل اندازه در معرض نوسانات دما هستند.

بیشتر یخچال های آزمایشگاهی مجهز به یک یا چند درب جامد یا درب شیشه ای کشویی هستند. برای جلوگیری از دسترسی افراد غیر مجاز به موارد خطرناک مانند نمونه های بالینی ، مواد مخدر و واکسن ، یخچال ها باید قفل شوند.

معمولا قفسه های قابل تنظیم در یخچال ها از فلزاتی مانند آلومینیوم یا فولاد ضد زنگ ساخته می شوند. حتی می توان قفسه ها را با سیم روکش دار ساخت.

با نور صنعت تجهیز همراه باشید

 

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاه شما

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها