• تاریخ انتشار: 16 مرداد 1400
چیلر آزمایشگاهی

چیلر آزمایشگاهی دستگاهی است که گرمای مایع را از طریق چرخه تبرید تراکم بخار یا جذب حذف می کنند. این مایع را می توان از طریق مبدل حرارتی در هوا و تجهیزات مورد نیاز به گردش درآورد.

چیلر آزمایشگاهی

 کاربرد چیلر آزمایشگاهی

تعدادی از فرایندهای آزمایشگاهی وجود دارد که باید در دمای خاص و پایدار انجام شوند. از آنجا که این دما ممکن است بالاتر یا پایین تر از دمای اتاق باشد ، در آزمایشگاه ها به دستگاه هایی که قابلیت گرمایش و سرمایش را دارند ، نیاز است. در بسیاری از موارد دستیابی به دمای دقیق ، گاهی تا یک دهم درجه سانتیگراد ضروری است و معمولاً این دما باید برای مدتی بدون نوسان حفظ شود.

 

با گذشت سالها ، دستگاههای مورد استفاده برای دستیابی به دمای مناسب در آزمایشگاه پیچیده تر شده اند. حمام آب از یک ظرف گرم شونده ساده به یک ابزار دقیق تبدیل شده است که با دقت کالیبره و مهندسی شده است تا دقت و قابلیت اطمینان را ارائه دهد. بسیاری از انواع حمام های آب آزمایشگاهی در حال حاضر وجود دارد ، از جمله حمام های آب در گردش ، حمام های آب تکان دهنده و حمام های آب دیجیتال

 

در حالی که آب و حمامهای بدون آب برای افزایش دما استفاده می شود ، کاهش دما با استفاده از چیلر آزمایشگاهی امکان پذیر است. چیلر های آزمایشگاهی یخچال هایی هستند که با حذف گرما از یک عنصر و انتقال آن به عنصر دیگر ، معمولاً هوا یا آب ، نمونه ها یا فرایندها را تا دمای از پیش تعیین شده خنک می کنند. چیلرهایی که تا دمای نزدیک -40 درجه سانتیگراد کار می کنند نسبتاً ارزان هستند و از یک کمپرسور استفاده می کنند. چیلرهایی که محدوده دمایی -40 تا 95- درجه سانتی گراد را ارائه می دهند ، در دسترس هستند ، اما به دو کمپرسور متکی هستند و بنابراین هزینه آنها بسیار بیشتر است. برخی از چیلر های آزمایشگاهی همچنین گرمایش متوسطی را در حدود 40 درجه سانتیگراد فراهم می کنند.

 

انواع چیلر آزمایشگاهی

چیلر های آزمایشگاهی به صورت کلی به انواع تراکمی و جذبی تقسیم بندی میشوند و در سایز های متفاوت مورد استفاده قرار می گیرند. در بعضی موارد از جهت جنس بدنه و نوع کنترلر و محدوده دمایی نیز دسته بندی خواهند شد.

  1. چیلر تراکمی:

این چیلر ها برای سرد نمودن آب می باشد تا بتوان از آب خنک شده برای سرمایش هوای ساختمان و یا سرد کردن ماشین آلات و محصولات صنعتی استفاده نمود. ناگفته نماند که برای استفاده در سرمایش هوا نیازمند تجهیزاتی مانند فن کویل یا هواساز و … می باشیم. برای چیلر تراکمی نیازمند دستگاه کمپرسور هستیم که از برق تغذیه می‌نماید، بنابراین این نوع چیلرها به چیلر برقی معروف‌ هستند.

  1. چیلر جذبی:

نوع دیگر چیلر آزمایشگاهی ، چیلر جذبی است که از کمپرسور استفاده نکرده و از شعله گاز استفاده می‌‌کند. به این نوع چیلرها، چیلر گازی می‌گویند. چیلر جذبی دستگاهی است که از حرارت ورودی (آب گرم یا بخار آب) در تولید آب سرد استفاده میکند. کارکرد چیلر جذبی مانند کلیه دستگاه های سرمایشی دیگر بر اساس اصل کلی تبخیر استوار می باشد.

چیلر آزمایشگاهی

چیلر ها چگونه کار میکنند ؟

مرحله اول – تبرید:

برای شروع سرد شدن ، چیلر آزمایشگاهی ابتدا باید یک فرآیند تبرید را طی کند. این فرآیند تبرید حرارت همراه تجهیزات را منتقل می کند و در نهایت دمای آن را کاهش می دهد.

مرحله دوم-تبخیر:

به محض شروع فرایند تبرید ، گرما با کمک آب یا هوا تبخیر می شود. (بسته به این که با چیلر آزمایشگاهی آب سرد یا هوا خنک کار می کنید). این تبخیر باعث جوشاندن آب یا هوا و تبدیل به بخار می شود.

مرحله سوم – فشرده سازی:

هنگامی که بخار تشکیل شد ، به یک کمپرسور می رسد که دما و فشار آن را افزایش می دهد.

مرحله چهارم – تراکم:

بخار از طریق کمپرسور به کندانسور می رسد که یک بار دیگر دما را کاهش می دهد و بخار مذکور را به مایع تبدیل می کند.

هنگامی که یک فرم مایع دوباره به دست آمد ، اندازه گیری می شود و چرخه خود را تکرار می کند.

 

منابع

The Importance of Chillers in Labs

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاه شما

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها